Univerzitet Metropolitan Logo

DoIT projekat – praksa u oblasti IT

28 маја, 2014

Praksa u domaćoj kompaniji kao pasoš za internacionalno iskustvo

Studentska organizacija AIESEC po treći put ove godine organizuje projekat ‘’DoIT’’. Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praktično iskustvo u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere,a onda i u inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetu informacionih tehnologija da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju.

 

‘’DoIT’’ je projekat edukativnog karaktera, i namenjen je studentima završnih godina i diplomcima. Studenti će uz mentorsku podršku stručnjaka iskusiti tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora poput Software Development, Web Development, Mobile Application, Java Front End Developer, Back End Java Developer, Graphic Design, Database(MySQL), Web-frontend Developer, Android Developer, Back-end Developer i Java Developer. Jedan od neophodnih uslova za učešće na “DoIT“ projektu jeste odlazak studenta, nakon završetka prakse u domaćoj kompaniji, na stručnu plaćenu IT praksu putem Global Talent programa. Ovaj program nudi studentima završnih godina i diplomiranim mladim ljudima stručne prakse u IT sektoru u inostranstvu u nekim od najrazvijenih kompanija sveta u oblasti informacionih tehnologija.

 

Generalni pokrovitelj projekta i glavna kompanija učesnica na projektu je ‘’DEVANA Technologies’’. Pored tromesečnog praktičnog iskustva, ova kompanija je svojim budućim praktikantima olakšala odlazak na IT praksu u inostranstvo putem Global Talent programa, jer će pri završetku domaće prakse finansijski podržati odlazak dva studenta na internacionalno praktično iskustvo. ‘’Deploy’’ kompanija kao platinium partner, ‘’30Hills’’ i ‘’Net Link solutions’’ kao preostale tri kompanije učesnice, takođe će omogućiti studentima tromesečnu praksu u oblasti informacionih tehnologija.

 

Realizacija projekta počinje svečanim otvaranjem 7. juna, na kome će se kompanije učesnice obratiti svojim budućim praktikantima. Prijave za učešće na projektu su otvorene do 3. juna. Svi zainteresovani studenti mogu da popune ovu PRIJAVU i biće kontaktirani za dalji proces.

 

Ukoliko ste student završne godine fakulteta ili diplomac u oblasti informacionih tehnologija i želite stručno usavršavanje u domaćim, a onda i inostranim kompanijama, ovo je projekat za Vas. Medijski pokrovitelj projekta, a ujedno i portal na kome možete naći detaljne opise svih otvorenih pozicija na ‘’DoIT’’ projektu je serbianit.com.

 

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.

 

AIESEC na Ekonomskom fakultetu

Kamenička 6, Beograd

Maja Krstić

Vice President of Marketing & PR

Mob: +381.61.78.73.858

E-mail: natasa.jusup@aiesec.net

 

10410799_550406735064306_7167107433283396264_n

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.